Mals rund­vlees in pit­ti­ge to­ma­ten&s

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2012
  • Mals rund­vlees in pit­ti­ge to­ma­ten&s

    Mals rund­vlees in pit­ti­ge to­ma­ten&s

    Mals rund­vlees in pit­ti­ge to­ma­ten&s

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g biefstuk
2 eetlepels olie
50 g gerookte spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
750 g tomaten (roma), ontveld en in blokjes
2 rode pepers, fijngesneden
2 takjes oregano
2 laurierblaadjes
200 ml vleesfond
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Biefstuk in blokjes van 2 cm snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 min. rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Vuur laag draaien, in bakvet ui 5 min. fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen.

Bereidingswijze

Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 min. zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 min. laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 sec. meewarmen. Op smaak brengen met zout

Bron

ah

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten