Romige stamppot koolraap met uitjes en spek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2012
  • Romige stamppot koolraap met uitjes en spek

    Romige stamppot koolraap met uitjes en spek

    Romige stamppot koolraap met uitjes en spek

Op zoek naar weer eens een ander recept met koolraap kwam ik op dit idee. Smaakte prima!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
flinke koolraap
1 grote ui
200 gram reepjes mager gerookt spek
peper, zout
nootmuskaat
1 afgestreken eetlepel mosterd
20 gram boter
1 dl crème fraîche of slagroom
1 rookworstje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper
koekenpan
grote pan

Voorbereiding

Schil de aardappelen. Snij ze in stukken en kook ze gaar in plm. 20 minuten in water met zout.
Maak de koolraap schoon en snij deze in blokjes. Kook de koolraap beetgaar in 10 - 15 minuten.
Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig. Voeg de uisnippers toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Stamp de drooggestoomde aardappelen samen met de koolraap door elkaar. Maak de stamppot smeuïg door er de boter en de crème fraiche of slagroom aan toe te voegen.
Voeg de spekreepjes en de gebakken uien toe.
Breng op smaak met peper, zout, mosterd en nootmuskaat.
Verwarm het rookworstje.

Serveertip

Lekker met rookworst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1350558746 avatar
mobiel_1350558746 13-02-2013

Het was heerlijk!Mijn dochter van bijna 2 smulde er ook van!

h_zeevaarders avatar
h_zeevaarders 01-02-2012

klinkt goed!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten