1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Bacontaart

Bacontaart

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2012

Ingrediënten 8 personen


* 5 plakjes dievries bladerdeeg
* 200 gr bakbacon in reepjes
* 3 eieren
* 1 eidooier
* 2-2.5 dl crème fraîche
* zout en peper
* 75 gr geraspte cheddar


Verder heb je nodig


Taartvorm doorsnee 22 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ontdooide plakken deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde plak van 26 cm doorsnee. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Prik de deegbodem in met een vork. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en verdeel die over de deegbodem. Klop de eieren los met de dooier, crème fraîche en wat zout, peper en kaas. Schenk het mengsel in de vorm en bak de taart in 40-50 min. Schakel de oven na 10 min terug naar 180 graden. De taart is goed als het eimengsel gestold is.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top