taai taai

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-1999
  • taai taai

    Taai taai

    Taai taai

SINTERKLAAS LEKKERNIJ

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 330 gram vloeibare honing,
  • 1/2 ei,
  • 300 gram bloem,
  • 12 gram bakpoeper,
  • 10 gram speculaaskruiden.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Vermeng de honing met het halve ei. Zeef de overige bestanddelen boven een beslagkom, voeg het honing-eimengesel toe en meng alles met een houten lepel tot een samenhangend geheel. Kneed de massa met een elektrische handmixer tot een soepel deeg. (je kan ook je handen gebruiken, maar wees erop voorbereid dat taai-taaideeg in dit stadium erg plakkerig is.) Laat het deeg minimaal een halve dag rusten

    Bereidingswijze

    en rol het daarna tussen twee met olie of boter bestreken vellen bakpapier- uit tot een lap avn ca. 1 cm dikte. Snijd het deeg in de gewenste vorm(en) en bak het 15 tot 20 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten