oranje soezen *

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-1999

Leuk met EK WK en koninginnendag

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 dl water
  • mespunt zout
  • 5O gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren



    Voor de vulling:

  • 2,5 dl slagroom
  • 50 gram suiker
  • 0,5 pakje vanillesuiker



    Voor het glazuur:

  • basterd suiker
  • oranje kleurstof
  • water
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Voor het soezendeeg het water met het zout en de boter in een pannetje aan de kook brengen. Dan de bloem ineens erbij doen. Goed roeren totdat het deeg als een bal van de panbodem loslaat. De pan van het vuur nemen en een voor een de hele eieren erdoor kloppen. Telkens blijven kloppen totdat het ei volledig is opgenomen. Nu nog enige tijd met een houten lepel blijven doorkloppen om er lucht in te brengen. Met behulp van 2 paplepels op een dun beboterd bakblik 10 bergjes van het deeg maken op flinke afstand van elkaar. Het blik in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen.
    De baktijd: 15 tot 20 minuten. De ovenstand: elektrische oven: 200 C; gasoven: 4

    Bereidingswijze

    De soezen zijn gaar wanneer ze bij het optillen heel licht aanvoelen De soezen uit de oven op een taartrooster laten afkoelen.

    Voor de vulling de slagroom in een grote kom met de suiker en de vanillesuiker zeer stijf kloppen. Dit geheel overdoen in een spuitzak met een puntig glad spuitmondje. Als de soezen zijn afgekoeld in de zijkant een onzichtbare kleine opening maken en daarin de slagroom spuiten.
    Het glazuur maken vermeng de poedersuiker en het water tot een glanzend soepel mengsel. kleur het met oranje kleurstof druppelsgewijs. en besmeer daarmee de soezen en laat ze veder goed opstijven.

    Serveertip

    Eventueel wat overgebleven slagroom kan met een toefje boven op de oranjesoes gespoten worden ter versiering.

    Laatste reacties

    stiny26 avatar
    stiny26 27-06-2005

    Neem het mee. Leuk om met de kleinkinderen te maken. Groetjes Micky

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten