Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet, in plakjes
2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels,(of 1 grote) in
stukjes/plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
125 g bamboescheuten(blikje)
125 g taugé (met kokend water over gieten!)
1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl kippenbouillon
2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)
voor de liefhebber;
rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 502,12 kcal
Koolhydraten 24,56 g
Eiwitten 40,21 g
Vetten 24,12 g
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.

Bron

Libelle en eigen draai

Serveertip

Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.
Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!
ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.
Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

birgitta3 avatar
birgitta3

Doorsturen

Home Recepten