
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!
500 g kipfilet, in plakjes
2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels,(of 1 grote) in
stukjes/plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
125 g bamboescheuten(blikje)
125 g taugé (met kokend water over gieten!)
1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl kippenbouillon
2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)
voor de liefhebber;
rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
Wok
Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.
Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.
Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!
ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.
Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.
Libelle en eigen draai
hans036 21-02-2020
alles wat ik vroeger bij de chinees haalde maak ik nu zelf omdat ik een "vetsin allergie " heb. ( en de reactie van "willight op 10-02-2019" klopt ook echt niet. De chinees gebruikt nog steeds vetsin. Ook dit recept is super lekker en staat ook hoog op onze "aziatische menulijst", bedankt.
Beppy7 13-09-2019
Echt een heerlijk recept.
Wij zijn al jaren niet meer bij de chinees geweest en maken alles zelf.
Sinds ik dit recept heb heeft het al verschillende keren hier op tafel gestaan.
Hartelijk bedankt voor het delen van dit recept.