500 g kipfilet, in plakjes
2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels,(of 1 grote) in
stukjes/plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
125 g bamboescheuten(blikje)
125 g taugé (met kokend water over gieten!)
1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl kippenbouillon
2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)
voor de liefhebber;
rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
Wok
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!
Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.
Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.
Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!
ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.
Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.
Libelle en eigen draai
willight 10-02-2019
Vis saus of oestersaus? Twee totaal verschillende dingen. En jammer weer van die Vetsin opmerking. Ten eerst is daar niks mis mee en ten tweede bijna geen Chinees gebruikt het meer. Het zit van nature in 1000den produkten. Eet dan maar geen tomaten meer. En doe mij maar echt Chinees eten, niet deze ver-Hollandste prut. Zal best smaken dit maar jongens, vergelijk het nu niet met Chinees. Toe eens.
danaresh 09-12-2018
juist dit recept gemaakt en het is werkelijk fantastisch lekker. Het heeft echt de smaak van de chinees maar toch nog beter. Een echte aanrader dus voor iedereen die dit recept eens wil proberen.
JeanLouis1 13-06-2018
Je recept is heerlijk! Ik heb alleen ontdekt, omdat onze branders niet zo heet kunnen worden als die bij de Chinees, dat het beter en heter is om de groenten afzonderlijk even snel en heet te wokken. En vervolgens bij elkaar gooien voor het met saus wordt afgemaakt. Hierbij vergeleken smaakt de tjap tjoy ven de Chinees naar afwaswater.
Tiemen_de_boer348 23-11-2017
Ik heb het al meerdere malen gemaakt en ja het is echt beter dan die van de chinees
GwennyJohan 24-10-2017
Heerlijk gerecht! We hebben er van genoten.