Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2012
  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

  • Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

    Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet, in plakjes
2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels,(of 1 grote) in
stukjes/plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
125 g bamboescheuten(blikje)
125 g taugé (met kokend water over gieten!)
1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl kippenbouillon
2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)
voor de liefhebber;
rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.

Bron

Libelle en eigen draai

Serveertip

Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.
Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!
ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.
Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans036 avatar
hans036 21-02-2020

alles wat ik vroeger bij de chinees haalde maak ik nu zelf omdat ik een "vetsin allergie " heb. ( en de reactie van "willight op 10-02-2019" klopt ook echt niet. De chinees gebruikt nog steeds vetsin. Ook dit recept is super lekker en staat ook hoog op onze "aziatische menulijst", bedankt.

Beppy7 avatar
Beppy7 13-09-2019

Echt een heerlijk recept. Wij zijn al jaren niet meer bij de chinees geweest en maken alles zelf. Sinds ik dit recept heb heeft het al verschillende keren hier op tafel gestaan. Hartelijk bedankt voor het delen van dit recept.

Jean09 avatar
Jean09 22-07-2019

Heerlijk erg lekker thnx

willight avatar
willight 10-02-2019

Vis saus of oestersaus? Twee totaal verschillende dingen. En jammer weer van die Vetsin opmerking. Ten eerst is daar niks mis mee en ten tweede bijna geen Chinees gebruikt het meer. Het zit van nature in 1000den produkten. Eet dan maar geen tomaten meer. En doe mij maar echt Chinees eten, niet deze ver-Hollandste prut. Zal best smaken dit maar jongens, vergelijk het nu niet met Chinees. Toe eens.

danaresh avatar
danaresh 09-12-2018

juist dit recept gemaakt en het is werkelijk fantastisch lekker. Het heeft echt de smaak van de chinees maar toch nog beter. Een echte aanrader dus voor iedereen die dit recept eens wil proberen.

JeanLouis1 avatar
JeanLouis1 13-06-2018

Je recept is heerlijk! Ik heb alleen ontdekt, omdat onze branders niet zo heet kunnen worden als die bij de Chinees, dat het beter en heter is om de groenten afzonderlijk even snel en heet te wokken. En vervolgens bij elkaar gooien voor het met saus wordt afgemaakt. Hierbij vergeleken smaakt de tjap tjoy ven de Chinees naar afwaswater.

Tiemen_de_boer348 avatar
Tiemen_de_boer348 23-11-2017

Ik heb het al meerdere malen gemaakt en ja het is echt beter dan die van de chinees

GwennyJohan avatar
GwennyJohan 24-10-2017

Heerlijk gerecht! We hebben er van genoten.

MaudH avatar
MaudH 16-09-2017

Ik heb het op de simpele manier gemaakt met thaise groente en tauge en de sperziebonen die over waren en het is allemaal op gegaan. Blijvertje!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 12-06-2017

Tja smaken verschillen ne eenmaal......

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten