1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Quiche
  5. Quiche Di Zucchine

Quiche Di Zucchine

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2012

Ingrediënten 4 personen


4 bladerdeegflapjes

1 courgette

200 gram crème fraîche

2 eieren

1 bosje lente-uitjes

1 teentje knoflook

4 eetlepels basilicum blaadjes, gescheurd

100 gram Pecorino of Grana of Parmeggiano

6 gedroogde tomaatjes op olie

Peper en zout



Quiche Di Zucchine
Quiche Di Zucchine

Hartige taart van o.a. courgette, gedroogde tomaatjes en basilicum.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C .
Vet een quichevorm in met olie.
Rasp de courgette fijn en doe de courgetterasp in een vergiet. Druk al het vocht uit de courgette.
Snij de lente-uitjes in ringen.
Snipper de knoflook en snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.
Laat de bladerdeegflapjes ontdooien. Strooi wat bloem om het aanrecht, stapel de bladerdeegflapjes op elkaar en rol dit uit tot een plak, groot genoeg voor de quichevorm.
Leg de plak bladerdeeg in de quichevorm en prik met een vork de bodem regelmatig in.
Doe de eieren in een kom, voeg de crème fraîche en roer het geheel goed door.
Voeg de geraspte courgette, lente-uitjes, knoflook, basilicum, Pecorino en tomaatjes toe en roer goed.Breng op smaak met peper en zout.
Schenk dit mengsel op het bladerdeeg en bak de quiche ongeveer 20 tot 30 minuten op 200°C.
Als de quiche goudbruin is dan is deze klaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top