Breekbrood met tuinkruiden

  • Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2012
  • Breekbrood met tuinkruiden

    Breekbrood met tuinkruiden

    Breekbrood met tuinkruiden

Heerlijk brood voor bij de soep of mijn maaltijd salade van krieltjes sperziebonen en cherry tomaatjes die ook op smulweb staat

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak witbroodmix,
300 ml lauw water,
25 gr boter,
2 teentjes knoflook, geperst,
1 sjalotje,
50 gr gehakte verse groene kruiden ,
mespunt paprika poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette bakplaat

Bereidingswijze

Kneed van de broodmix, water en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 min rijzen op een warme plaats. Meng de knoflook met het sjalotje de kruiden en de paprika poeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 min afgedekt rijzen. verwarm de oven voor op 200 graden. verdeel het deeg in 12 bolletjes. Zet 1 bolletje in het midden van de bakplaat, de anderen er, tegen elkaar omheen en vorm en cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 min. rijzen.Bak het breekbrood in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bron

allerhande

Serveertip

serveer met olijfolie om het brood in te dippen en samen met mijn maaltijd salade van krieltjes, sperziebonen en cherry tomaatjes, samen met een heerlijk glas rode wijn!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten