1. Home
  2. Recepten
  3. Wintercookies (±16 stuks)

Wintercookies (±16 stuks)

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2012

Ingrediënten


125 g boter,
200 g bruine basterdsuiker, 50 g rietsuiker,
3 el pindakaas,
2 eieren,
1 zakje vanillesuiker,
175 g bloem,
150 g havervlokken,
1 tl bakpoeder,
1 tl kaneel,
snuf zout,
75 g rozijnen,
100 g pure chocolade,
75 g walnoten


Verder heb je nodig


Mixer, kom (2x), zeef, lepel, plastic folie, bakplaat, oven


Het lijkt eindelijk wat kouder te worden, tijd voor wintercookies!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de chocolade en de walnoten.

Bereidingswijze

Klop de boter met de riet-en basterdsuiker en de pindakaas romig. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de vanillesuiker. Zeef de bloem boven een andere kom en vermeng met de havervlokken, het bakpoeder, de kaneel en het zout.Schep het mengsel door het beslag en tot slot de rozijnen, de gehakte chocolade en de walnoten. Kneed tot een egaal deeg en laat het in plasticfolie verpakt, 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180­­­­­°C. Vorm van het deeg balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze wat platter. Bak de cookies ±17 min, ze moeten nog zacht zijn. Laat ze eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen.

Bron

Uit m`n verzameling recepten, weet niet meer waar ik hem uitgehaald heb.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top