Wintercookies (±16 stuks)

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2012

Het lijkt eindelijk wat kouder te worden, tijd voor wintercookies!

Deel dit recept

Ingrediënten
125 g boter,
200 g bruine basterdsuiker, 50 g rietsuiker,
3 el pindakaas,
2 eieren,
1 zakje vanillesuiker,
175 g bloem,
150 g havervlokken,
1 tl bakpoeder,
1 tl kaneel,
snuf zout,
75 g rozijnen,
100 g pure chocolade,
75 g walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, kom (2x), zeef, lepel, plastic folie, bakplaat, oven

Voorbereiding

Hak de chocolade en de walnoten.

Bereidingswijze

Klop de boter met de riet-en basterdsuiker en de pindakaas romig. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de vanillesuiker. Zeef de bloem boven een andere kom en vermeng met de havervlokken, het bakpoeder, de kaneel en het zout.Schep het mengsel door het beslag en tot slot de rozijnen, de gehakte chocolade en de walnoten. Kneed tot een egaal deeg en laat het in plasticfolie verpakt, 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180­­­­­°C. Vorm van het deeg balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze wat platter. Bak de cookies ±17 min, ze moeten nog zacht zijn. Laat ze eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen.

Bron

Uit m`n verzameling recepten, weet niet meer waar ik hem uitgehaald heb.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten