125 g boter,
200 g bruine basterdsuiker, 50 g rietsuiker,
3 el pindakaas,
2 eieren,
1 zakje vanillesuiker,
175 g bloem,
150 g havervlokken,
1 tl bakpoeder,
1 tl kaneel,
snuf zout,
75 g rozijnen,
100 g pure chocolade,
75 g walnoten
Mixer, kom (2x), zeef, lepel, plastic folie, bakplaat, oven
Het lijkt eindelijk wat kouder te worden, tijd voor wintercookies!
Hak de chocolade en de walnoten.
Klop de boter met de riet-en basterdsuiker en de pindakaas romig. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de vanillesuiker. Zeef de bloem boven een andere kom en vermeng met de havervlokken, het bakpoeder, de kaneel en het zout.Schep het mengsel door het beslag en tot slot de rozijnen, de gehakte chocolade en de walnoten. Kneed tot een egaal deeg en laat het in plasticfolie verpakt, 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180°C. Vorm van het deeg balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze wat platter. Bak de cookies ±17 min, ze moeten nog zacht zijn. Laat ze eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen.
Uit m`n verzameling recepten, weet niet meer waar ik hem uitgehaald heb.