1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Danny Jansens Saté

Danny Jansens Saté

Door: Krientjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2012

Ingrediënten 10 personen


Saté:
* 1 kg varkensnek
* 1 bol knoflook
* 2 eetl ketoembar (korianderkorrels)
* 500 ml zonnebloemolie
* 200 ml zoete ketjap
* 2 eetl bruine suiker
* citroensap
* 1 mespuntje djinten (komijnpoeder)

Satésaus:
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 1 rode peper
* 0.5 stengel sereh
* 1 theel ketoembar (korianderkorrels)
* olie
* 1 salamblad
* 2 cm laos
* 1 grote pot pindakaas
* 1 eetl bruine suiker
citroensap


Verder heb je nodig


Satéstokjes (ongeveer 40)


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de varkensnek in kleine stukjes. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn. Mix de korianderkorrels samen met de knoflook, zonnebloemolie, ketjap en de bruine suiker. Breng de marinade op smaak met citroensap en komijnpoeder. Marineer het vlees minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht van te voren.
Laat de satéstokje een nacht weken in water. Rijg het vlees aan de stokjes en knijp de saté even uit zodat de overtollige marinade eruit loopt. Verhit een grill en grill de saté om en om in circa 7 minuten gaar.
Pel voor de saus de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook en de rode peper fijn. Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de serehstengel, korianderkorrels, salamblad en de laos toe. Fruit even mee en voeg de pindakaas toe. Breng op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun eventueel met water. Let op deze satésaus schift dat hoort zo te zijn


Serveertip

Serveer de saté met de saus.

Bron

Danny Jansen (24 kitchen)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top