Runderlende met boerenkool en bietjes

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Runderlende met boerenkool en bietjes

    Runderlende met boerenkool en bietjes

    Runderlende met boerenkool en bietjes

Een recept van gegrilde lende steaks met boerenkool en bietjes op een andere wijze dan normaal bereid.
Dit recept is uit het Engels vertaald.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 eetlepels mierikswortelsaus
2 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels Worcestershire saus
400g runderlende steaks
200g gesneden boerenkool
2 gekookte bieten, grof geraspt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng 1 theelepel mierikswortelsaus, 1 theelepel mosterd, honing en 1 theelepel Worcestershire saus en marineer hier het vlees 30 minuten mee.
Rasp de rode bieten grof.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade en grill het ca. 3 minuten aan beide zijden.
Kook de kool ondertussen gedurende ca. 4 minuten.
Meng de rest van de mierikswortelsaus, mosterd en Worcestershire saus in een grote bakpan en voeg de boerenkool en de geraspte biet toe.
Roer het geheel goed door elkaar.
Verdeel het groentemengsel over de borden en leg de gegrilde lende steaks er boven op.
Serveer er gefrituurde krieltjes bij.

Bron

www.discoverkale.co.uk

Serveertip

Schenk er een stevige rode wijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RobVergouwe avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten