Runderlende met boerenkool en bietjes
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een recept van gegrilde lende steaks met boerenkool en bietjes op een andere wijze dan normaal bereid.
Dit recept is uit het Engels vertaald.
Ingrediënten 2 personen
3 eetlepels mierikswortelsaus2 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels Worcestershire saus
400g runderlende steaks
200g gesneden boerenkool
2 gekookte bieten, grof geraspt
Voorbereiding
Meng 1 theelepel mierikswortelsaus, 1 theelepel mosterd, honing en 1 theelepel Worcestershire saus en marineer hier het vlees 30 minuten mee.
Rasp de rode bieten grof.
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de marinade en grill het ca. 3 minuten aan beide zijden.
Kook de kool ondertussen gedurende ca. 4 minuten.
Meng de rest van de mierikswortelsaus, mosterd en Worcestershire saus in een grote bakpan en voeg de boerenkool en de geraspte biet toe.
Roer het geheel goed door elkaar.
Verdeel het groentemengsel over de borden en leg de gegrilde lende steaks er boven op.
Serveer er gefrituurde krieltjes bij.
Bron
www.discoverkale.co.uk
Serveertip
Schenk er een stevige rode wijn bij.