Kipsalade met mango en geitenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2012
  • Kipsalade met mango en geitenkaas

    Kipsalade met mango en geitenkaas

    Kipsalade met mango en geitenkaas

  • Kipsalade met mango en geitenkaas

    Kipsalade met mango en geitenkaas

    Kipsalade met mango en geitenkaas

Voedingswaarden per eenpersoonsportie:
430 kcal/Eiwit 26 gr/Vet 28 gr/Koolhydraten 19 gr

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels pijnboompitten
1 mango, geschild
4 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak spinazie (300 gr)
300 gr kipfilet, in reepjes
1 zak gemengde salade (300 gr)
1/2 komkommer, in plakjes
125 gr geitenkaas honing
4 eetlepels balsamicoazijn (flesje 250 ml)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes van 1/2 cm. Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar. Verdeel ondertussen de sla en komkommer over 4 borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn.

Bron

www.ah.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

peavey avatar
peavey 08-06-2016

Mijn vrouw vond het zo lekker dat ze het vandaag weer wilde eten

martien22 avatar
martien22 09-04-2016

Hallo Karin, Ik had nog een mango liggen en een recept hiervoor. Het lijkt met wel lekker. Ik laat je nog wel weten hoe het is bevallen. Groetjes, Martien

EvelienT01 avatar
EvelienT01 18-04-2015

Lekker, fris recept. Ik maak m regelmatig, vega issie ook heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten