Snijbonen met tomaat en knoflook
- Multi-cultureel, Bijgerecht
- 30-60 min.
Breng de zon in huis met deze kleurvolle snijbonen bijgerecht.
Ingrediënten 4 personen
500 g panklaar snijbonen3 e olijfolie
1 grote ui, fijn
1-2 teen knoflook, fijn
40 g tomatenpuree
1-2 gepelde tomaten, in stukjes
250 ml kruidenbouillon
3/4 t zout
1/4 t peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 115,16 kcal |
Koolhydraten | 6,18 g |
Eiwitten | 2,12 g |
Vetten | 7,79 g |
Bereidingswijze
1. Fruit ui en knoflook aan in olijfolie tot zacht.
2. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in uien mengsel.
3. Doen nu overige ingrediënten erbij en kook op zacht vuur tot gaar en tot er een gebonden saus is ontstaan.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Op de foto at ik het met gehaktbal met groene kruiden en specerijen en
gekookte witte Surinaamse rijst
Door deze gerecht zou ook heel goed gekookte witte bonen door kunnen.