Snijbonen met tomaat en knoflook

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Snijbonen met tomaat en knoflook

    Snijbonen met tomaat en knoflook

    Snijbonen met tomaat en knoflook

  • Snijbonen met tomaat en knoflook

    Snijbonen met tomaat en knoflook

    Snijbonen met tomaat en knoflook

Breng de zon in huis met deze kleurvolle snijbonen bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g panklaar snijbonen
3 e olijfolie
1 grote ui, fijn
1-2 teen knoflook, fijn
40 g tomatenpuree
1-2 gepelde tomaten, in stukjes
250 ml kruidenbouillon
3/4 t zout
1/4 t peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 115,16 kcal
Koolhydraten 6,18 g
Eiwitten 2,12 g
Vetten 7,79 g

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook aan in olijfolie tot zacht.
2. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in uien mengsel.
3. Doen nu overige ingrediënten erbij en kook op zacht vuur tot gaar en tot er een gebonden saus is ontstaan.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Op de foto at ik het met gehaktbal met groene kruiden en specerijen en
gekookte witte Surinaamse rijst

Door deze gerecht zou ook heel goed gekookte witte bonen door kunnen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten