Kruidig hazelnotenbrood

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kruidig hazelnotenbrood

    Kruidig hazelnotenbrood

    Kruidig hazelnotenbrood

Mooi vegetarisch gerecht dat goed onderdeel kan uitmaken van een kerstmenu.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram hazelnoten in het vliesje
4 sneetjes volkorenbrood
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 el sinaasappelschil geraspt
2 bosuitjes in kleine ringetjes
3 el bieslook fijngehakt
3 el peterselie fijngehakt
2 el tijmblaadjes
versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout
2 eieren
paar el ricotta
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakblikje van 12 bij 9 cm met anti aanbaklaag.
Alufolie.
Keukenmachine.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

Maal de noten fijn in de keukenmachine en voeg het brood in stukken eraan toe. Maal tot een kruimelige substantie. Doe dit over in een kom en schep de kaas, sinaasappelrasp, bosui en kruiden erdoor. Maak op smaak met de peper en eventueel nog wat zout.
Klop de eieren samen met de ricotta los en meng dit door het notenkaasmengsel.
Stort dit in een met olijfolie ingevet bakblik en druk het goed aan. Bedruppel hier en daar nog met wat olijfolie en zet in de oven voor ongeveer een half uur, waarvan laatste kwartier afgedekt met alufolie om uitdrogen te voorkomen.

Bron

Kookook met eigen aanpassingen.

Serveertip

Erg lekker met spruitjes, knolsederij-aardappelpuree met room en cranberrycompôte.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar
menge161

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten