1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2012

Ingrediënten 2 personen


4 eetlepels olijfolie.
150 gr. Paëlla (Risotto, melk) rijst,
ca. 225 gr. chorizoworstjes, in stukjes van ± 1,5 cm. gesneden,
75 gr. Serranoham in blokjes,
250 gr. gemengde champignons, gesneden,
1 ui, middelgrof gehakt,
5 tenen knoflook in dunne schijfjes,
1/2 ltr. kippenbouillon,
2 dl. crème fraiche
theelepel pittige paprikapoeder,
50 gr. parmesan, gemalen.


Verder heb je nodig


Grote koekenpan.


Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

Het bakken van de chorizo worstjes en de serranoham.

Het bakken van de chorizo worstjes en de serranoham.
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

De Rueda van de Verdejo druif staat al klaar!

De Rueda van de Verdejo druif staat al klaar!
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

Bijna klaar!

Bijna klaar!
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

De Finisching touch. Eet smakelijk!

De Finisching touch. Eet smakelijk!
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons
Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

Afgeleid van de Italiaanse Risotto`s.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 EL. olie verwarmen,De worstjes en ham bruin en gaar bakken. Uit de pan nemen en bewaren. De champignons bakken, uit de pan nemen en bij het vlees bewaren.

Bereidingswijze

Voeg de 2 overgebleven eetlepels olijfolie. Zet de warmtebron lager. De ui en knoflook zachtjes bakken, mogen niet bruin worden. De rijst toevoegen, vijf minuutjes laten bakken, daarna paprikapoeder toevoegen en de bouillon en die langzaam laten opnemen. Géén deksel op de pan. Desnoods nog wat extra water toevoegen. Wanneer al de bouillon is opgenoemen het vlees en de champignons toevoegen, goed meeverwarmen. Op het laatst de crème fraiche toevoegen, goed doorroeren.

Serveertip

Serveer met de gemalen Parmesan.

Als wijnaanbeveling: een witte Rueda van de Verdejo druif!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top