Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Spinazie
  5. Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en kaas

Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en kaas

Door: pwiggers

  • Internationaal, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2012

Ingrediënten 12 personen


2 eieren
450 gram bladspinazie (vers of diepvries) (ik heb diepvries gebruikt)
250 gram geraspte jong belegen kaas
200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin)
200 gram plakjes gerookte zalm
rucola en kerstomaatjes om te garneren


Verder heb je nodig


Bakplaat met bakpapier
garde
plastic folie
scherp mes
bakplaat van 35 - 40 cm. (is je bakplaat kleiner, dan hoeveelheden wat aanpassen)

Spinaziezalmrol

Zie voor duidelijke foto′s ivm bereiding gelijke recept zie boven!

Zie voor duidelijke foto′s ivm bereiding gelijke recept zie boven!

Zie ook zelfde recept op Mmmmgerookte-zalmrol-met-spinazie-en-kaas. Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens de afgelopen brunch die ik samen met andere verzorg in het verzorgingstehuis. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden.
Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Eieren los kloppen met een garde en vermengen met de (ontdooide en uitgelekte) spinazie.
Ei-spinaziemengsel verdelen over de bakplaat en bestrooien met de geraspte kaas.
In het midden van de oven plm. 20 minuten bakken.
Dit op de bakplaat heel goed laten afkoelen.

Bereidingswijze

Als de plaat goed koud is het geheel bestrijken met de roomkaas met kruiden. Hierover de gerookte zalm verdelen.
En nu "voorzichtig" oprollen. Kan goed door midden van het bakpapier. Rol in plastic folie verpakken en minimaal 8 uur in de koelkast leggen.
In niet te dikke plakken snijden.

Serveertip

Lekker op een bedje van op smaak aangemaakte rucola (je weet wel: wat balsamico-azijn, olijfolie en wat honing!) Smullen!

Bron

Recept van medewerkster van verzorgingstehuis



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top