Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas
- Internationaal, Buffet
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-01-2012
Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden.
Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!
Ingrediënten 12 personen
2 eieren1 pak van 450 gram diepvries bladspinazie (je kunt ook verse spinazie nemen en die heel even smoren tot de blaadjes wat zacht zijn. Goed uitlekken!) (Ik heb zelf diepvries-spinazie gebruikt!)
250 gram geraspte jong belegen kaas
200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin)
200 gram plakjes gerookte zalm
rucola en kerstomaatjes om te garneren
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapiergarde
plastic folie
scherp mes
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Eieren los kloppen met een garde en vermengen met de (ontdooide en uitgelekte) spinazie.
Ei-spinaziemengsel verdelen over de bakplaat en bestrooien met de geraspte kaas.
In het midden van de oven plm. 20 minuten bakken.
Dit op de bakplaat heel goed laten afkoelen.Als de plaat goed koud is het geheel bestrijken met de roomkaas met kruiden. Hierover de gerookte zalm verdelen.
En nu "voorzichtig" oprollen. Kan goed door midden van het bakpapier. Rol in plastic folie verpakken en minimaal 8 uur in de koelkast leggen.
In niet te dikke plakken snijden.
Bron
Recept van medewerkster van verzorgingstehuis
Serveertip
Lekker op een bedje van op smaak aangemaakte rucola (je weet wel: wat balsamico-azijn, olijfolie en wat honing!) Smullen!
Laatste reacties
Afgelopen Kerst weer eens gemaakt als voorgerecht bij een etentje met onze buren. Groot succes.
Heb dit heerlijke recept weer van je meegenomen. Fijn weekend. Grt. Joke
Lijkt me erg lekker en ga het gauw uitproberen. Bedankt voor weer een heeerlijk recept van je.
deze ga ik proberen. dank je wel. gr. monique
Dank je wel Petra,ga het zeker snel maken.Groetjes Ineke
[b]Reactie van rolerik in mijn gastenboek[/b]bij gerookte zalmrol met spinazie en kaas: "wat een super recept, ziet er erg indrukwekkend uit en is ook nog heel erg lekker. bedankt voor dit leuke recept groetjes Erik".
Gemaakt met plakjes gerookte kiptfilet. Heerlijk.
superlekker en prima gelukt Petra! Alleen de hoeveelheden kloppen niet helemaal. Voor mijn bakplaat kon ik niet de hele plaat bedekken met 450gr uitgelekte spinazie. (80% was bedekt). Kaashoeveelheid was genoeg met bijna 1 zakje van 150gr. en ik heb maar 1,5 pakje kruidenkaas (Paturain) gebruikt. De hoeveelheid was genoeg voor 9 personen (2 stuks ieder). Ga het zeker vaker maken! gr. Nicole
Deze had ik nog niet van jou. Lijk me lekker om voor de kids te maken. Groetjes Deon
Hoi Petra, heb deze rol gemaakt voor een bierproefavondje met vrienden. Gebruikelijk is dan dat iedereen wat lekkers maakt en dan is het dus de hele avond snoepen en van de grote lachers. Deze rol was een groot succes. Iedereen wil graag het recept, dus mag ik het doorgeven? Het was heerlijk. Groet van Ankie