Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit was een verrukkelijk gerecht. De combinatie van de kool met de zalm was perfect. Weer eens heel iets anders!
Ingrediënten 4 personen
400 gram zalmfilet4 eetlepels teryaki-saus
200 gram basmati-rijst
1 spitskool (plm. 800 gram)
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram slagroom of slankroom
1/2 kippenbouillontablet
2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak
sesamzaadjes
eventueel peterselie om te garneren
Benodigdheden
koekenpan
grote pan
scherp mes
Voorbereiding
Zalm in plm. 8 - 12 plakken snijden en bestrijken met teryakisaus. Plm. 15 minuten laten intrekken.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Spitskool wassen en in smalle reepjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Bereidingswijze
1 eetlepel olie verhitten in een grote pan. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Spitskool even mee bakken. 1 kopje water en de slagroom toevoegen en aan de kook brengen. 1/2 kippenbouillontablet er in verkruimelen en sambal oelek erdoor roeren. Zonder deksel plm. 10 minuten garen. Af en toe roeren. Op smaak maken met peper en zout.
Zalm:
1 eetlepel olie in de koekenpan verhitten. Zalm hiering aan beide zijden 1 - 2 minuten bakken.
Bron
aangepast recept Kochen & Geniessen 11/2010
Serveertip
Kool over borden verdelen. Zalm hierop leggen. Serveren met rijst.