Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

    Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

    Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

  • Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

    Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

    Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

Dit was een verrukkelijk gerecht. De combinatie van de kool met de zalm was perfect. Weer eens heel iets anders!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram zalmfilet
4 eetlepels teryaki-saus
200 gram basmati-rijst
1 spitskool (plm. 800 gram)
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram slagroom of slankroom
1/2 kippenbouillontablet
2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak
sesamzaadjes
eventueel peterselie om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

koekenpan
grote pan
scherp mes

Voorbereiding

Zalm in plm. 8 - 12 plakken snijden en bestrijken met teryakisaus. Plm. 15 minuten laten intrekken.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Spitskool wassen en in smalle reepjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.

Bereidingswijze

1 eetlepel olie verhitten in een grote pan. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Spitskool even mee bakken. 1 kopje water en de slagroom toevoegen en aan de kook brengen. 1/2 kippenbouillontablet er in verkruimelen en sambal oelek erdoor roeren. Zonder deksel plm. 10 minuten garen. Af en toe roeren. Op smaak maken met peper en zout.
Zalm:
1 eetlepel olie in de koekenpan verhitten. Zalm hiering aan beide zijden 1 - 2 minuten bakken.

Bron

aangepast recept Kochen & Geniessen 11/2010

Serveertip

Kool over borden verdelen. Zalm hierop leggen. Serveren met rijst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten