Hummus wraps gevuld met een frisse kool wortel salade en tza

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2012

Heerlijk gezond en vegetarisch gerecht wat ook prima als lunch geserveerd kan worden. Je kunt in plaats van wraps kiezen voor pitabroodjes. De hummus is heel makkelijk te maken, maar je kunt natuurlijk ook kant en klare hummus gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de hummus:
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
3 eetlepels tahin (pasta gemaakt van sesamzaad)
sap van 2 citroenen
3 teentjes knoflook, geperst
kruiden naar smaak (peper/zout/paprikapoeder/koriander (vers)/zongedroogde tomaat)

Voor de salade:
witte kool
rode kool
winterwortel

8 wraps
Kant en klare of zelfgemaakte tzatziki (Kijk voor het recept bij mijn andere gerechten)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 632,83 kcal
Koolhydraten 73,24 g
Eiwitten 26,48 g
Vetten 18,76 g
Benodigdheden
Foodprocessor (of staafmixer)

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de hummus in de foodprocessor en pureer het. Dit mengsel smeer je op de wraps. (wraps eventueel van te voren opwarmen volgens gebriuksaanwijzing)

Daarna rasp je de wortel, witte kool en rode kool in de foodprocessor. Even mengen en over de wraps verdelen. Daarna wat tzatziki er over verdelen en dan oprollen.

Serveertip

Je kunt eventueel ook falafelballetjes toevoegen. Tegenwoordig ook makkelijk kant en klaar te verkrijgen. 3 of 4 per wrap. Eerst even opwarmen in de oven.
De salade kun je natuurlijk ook uitbreiden met tauge, komkommer, gegrilde paprika of aubergine. Net wat je in huis hebt en wat je lekker vindt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten