1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

  • Frans, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2012

Ingrediënten 12 personen


6 à 7 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 eieren
200 gram mager rookspek in blokjes of reepjes
200 gram Comté geraspte kaas (eventueel geraspte Gruyère)
200 ml slagroom
100 ml. melk
snufje nootmuskaat
zout, peper
2 flinke eetlepels gehakte bieslook


Verder heb je nodig


Bakplaat
bakpapier
koekenpan


Snelle quiche Lorraine van de bakplaat

Lekker als je veel eters hebt!

Lekker als je veel eters hebt!

Deze van de echte Quiche Lorraine afgeleide versie eten we al vele jaren graag op verjaardagspartijtjes. Als je veel eters bij de lunch krijgt is dit ook heerlijk met een kom soep.
Viel tijdens de vele logees die we hier hadden tijdens de Kerstmarkten erg in de smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

N.B.Tijdens het "blind bakken" maak je de vulling van de quiche !
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Deegplakjes hier op verdelen, goed aan elkaar plakken met wat water. Met vork gaatjes in het deeg prikken dan komt het deeg niet omhoog!
Hierop weer een laag bakpapier en dan wat droge peulvruchten of knikkers (dit heet "blind" bakken en zo wordt het deeg vast iets voorgebakken, zodat het niet vochtig wordt van de vulling).
Nu gaat de plaat met bladerdeeg plm. 10 minuten in de oven.
Plaat uit de oven halen.
Vulling:
Spekblokjes krokant bakken in een droge koekenpan.
Eieren schuimig kloppen met de slagroom en melk.
Op smaak maken met peper en zout.

Bereidingswijze

Geraspte kaas over het (kort gebakken) bladerdeeg verdelen. Hierover de spekblokjes verdelen en het
ei-room-mengsel erover gieten.
Geheel nog plm. 20 minuten bakken tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker als verjaardagshapje of bij een buffet. Maar ook lekker als lunchgerecht met een kopje soep



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top