Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

  • Frans, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2012
  • Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

    Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

    Snelle Quiche Loraine van de bakplaat

Deze van de echte Quiche Lorraine afgeleide versie eten we al vele jaren graag op verjaardagspartijtjes. Als je veel eters bij de lunch krijgt is dit ook heerlijk met een kom soep.
Viel tijdens de vele logees die we hier hadden tijdens de Kerstmarkten erg in de smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
6 à 7 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 eieren
200 gram mager rookspek in blokjes of reepjes
200 gram Comté geraspte kaas (eventueel geraspte Gruyère)
200 ml slagroom
100 ml. melk
snufje nootmuskaat
zout, peper
2 flinke eetlepels gehakte bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
koekenpan

Voorbereiding

N.B.Tijdens het "blind bakken" maak je de vulling van de quiche !
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Deegplakjes hier op verdelen, goed aan elkaar plakken met wat water. Met vork gaatjes in het deeg prikken dan komt het deeg niet omhoog!
Hierop weer een laag bakpapier en dan wat droge peulvruchten of knikkers (dit heet "blind" bakken en zo wordt het deeg vast iets voorgebakken, zodat het niet vochtig wordt van de vulling).
Nu gaat de plaat met bladerdeeg plm. 10 minuten in de oven.
Plaat uit de oven halen.
Vulling:
Spekblokjes krokant bakken in een droge koekenpan.
Eieren schuimig kloppen met de slagroom en melk.
Op smaak maken met peper en zout.

Bereidingswijze

Geraspte kaas over het (kort gebakken) bladerdeeg verdelen. Hierover de spekblokjes verdelen en het
ei-room-mengsel erover gieten.
Geheel nog plm. 20 minuten bakken tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.

Serveertip

Lekker als verjaardagshapje of bij een buffet. Maar ook lekker als lunchgerecht met een kopje soep

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 21-04-2014

Ook deze taart bij een buffet gezet, heerlijk! Deze taart ga ik zeker vaker maken.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 29-03-2014

Lijkt me erg lekker! Groetjes Lammy

hyacintje avatar
hyacintje 15-01-2013

Lijkt me heerlijk, ik neem het recept mee.

adeline43 avatar
adeline43 16-03-2012

dit ziet er lekker uit en wie weet komt het met pasen wel op tafel (brunch)bedankt, groetjes Adeline

pwiggers avatar
pwiggers 16-03-2012

Voor wat betreft reactie van Paulien: heb het recept aangepast. Was dus een zinnetje vergeten!

paulien_e avatar
paulien_e 15-03-2012

Ik neem aan dat je ook de spekjes over de quiche strooit voordat deze de 2e keer gebakken wordt?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten