Plantaardige olie,2 uien in ringen, 1 blik uitgelekte rode kidneybonen van 400g, 4 tomaten in plakken, 1 eetl. tomatenpuree, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 theel. gemalen komijnzaad,1/4 chilipeper zonder zaadjes fijngehakt of 1/2 theel. chilipoeder, 2 eetl. fijngesneden peterselie, geraspte kaas of roerei, zout en peper
Pan of wok, vork, spatel en ovenschaal.
Gebakken bonen gerecht al dan niet met roerei
Ovenschaal invetten met plantaardige olie
Verhit de olie in een pan en fruit de uien. Doe als de uien goudbruin zijn de bonen erbij en prak ze tijdens het verwarmen met een vork fijn.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, fijngehakte chilipeper of chilipoeder, de helft van de peterselie en zout en peper toe. Vermeng alles goed.
Schep het mengsel in een ovenschaal en rasp nu eventueel de kaas erover.
Zet de schaal onder de grill tot de inhoud goed heet is of de kaas gesmolten is. Maak het roerei als u daarvoor kiest terwijl de schaal onder de grill staat. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de overgebleven peterselie
Is met roerei erbij zeer voedzaam. Je kunt er een frisse salade bij serveren
Uit de groene wereldkeuken inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees