1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. beenham met appel en witte wijn

beenham met appel en witte wijn

Door: foekje1

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2012

Ingrediënten 4 personen


Ongeveer 800 gram beenham naturel; 2 el olijfolie,
2 appels, 4 sjalotjes, 3 tenen knoflook, 2 takjes rozemarijn,zeezout naar smaak, zwarte peper naar smaak, 2 dl witte wijn, 2 el honing, 200 graam (dupuis) linzen, 1 dl komijn, beetje zout, 1 spitskool, beetje zout en 2 el gembersiroop.


beenham met appel en witte wijn uit de oven
beenham met appel en witte wijn uit de oven
beenham met appel en witte wijn
beenham met appel en witte wijn
beenham met appel en witte wijn
beenham met appel en witte wijn
beenham met appel en witte wijn
beenham met appel en witte wijn

De appel en wijn geven een lekkere smaak en in combinatie met dupuis linzen en roerbak spitskool een heerlijke combinatie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees in lage ovenschaal zetten en 3 inkepingen in vlees snijden om er de gepelde knoflook in te stoppen. Het vlees overgieten met olijfolie. De appels schillen en in plakjes snijden en rondom het vlees leggen. De witte wijn erover gieten. Over het vlees de rozemarijn naaldjes verdelen en het vlees bestrooien met zeezout en zwarte peper.De spitskool fijn snijden.

Bereidingswijze

De oven 10 minuten voorverwarmen en het vlees op 175 graden 30 minuten laten bakken. Ondertussen de linzen ruim koud water met de komijn 30 minuten laten koken. Dan pas zouten (anders koken ze stuk). Een scheutje olijfolie erdoor roeren. De spitskool in de wok in olie roerbakken met wat zout en na 10 minuten de gembersiroop erdoor roeren. Nog even meebakken. De beenham uit de oven halen en de honing erover schenken en dan nog 10 minuten op 200 graden laten karamelliseren. Het vlees nog 5 minuten op snijplank laten rusten. De saus evt. binden met aardappelmeel.

Serveertip

Alles op bord verdelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top