1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. kruidcake

kruidcake

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2012

Ingrediënten


Nodig voor een cake

150 g boter/margarine
150 g bruine suiker
snufje zout
11/2 el koekkruiden
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel


Verder heb je nodig


Bakblik
een kom
zeef


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingswijze

Zet de oven op 175 gradenvet de bakvorm in en strooi er een dun laagje bloem in
mix de boter en de suiker met de mixer in een beslagkom. de boter moet zacht zijn het wordt romig mix zout en koekkruiden mee.

mix 1 ei door het mengsel.mix het 2 ei en daarna het 3 ei mee het mixen is nu klaar
strooi het zelfrijzend bakmeel
door een zeef in de beslagkom
roer met een houten lepel het bakmeel door het botermengsel.
je beslag is nu klaar.
giet het in de cakevorm.
schaap je beslagkom goed uit de cake moet 1uur in de oven
na een uur haal je de cakevormuit de oven let po is heet! haal voorzichtigmet een meslangs de zijkanten van de vorm keer de vorm op en rooster en haal de vorm er af. lat de kruidcake afkoelen

Serveertip

Lekker voor bij de koffie en de thee

Bron

Van school



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iphone_1326011886


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iphone_1326011886
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top