1. Home
  2. Recepten
  3. tempura witlofbakje met kip

tempura witlofbakje met kip

Door: lieredomdrij

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2012

Ingrediënten


Kipfilet, veel gedroogde tijm, citroensap, witlofstruikje, peterselie wasabi en zie recept.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook en kipfileetje net gaar (echt net) in een zo klein mogelijk laagje water met heel veel tijm.. Snijd het in fliebeltjes van kleiner dan een halve centimeter. Terwijl het nog warm is overgiten met citroensap en wat olie en zo af laten koelen.
Meng een beetje mayonaise met wasabi en een beetje citroensap (genoeg om de wasabi op te lossen, maar niet meer)
Maak tempuradeeg met ijskoud water aan, doe daar wat gedroogde dille bij, en haal de schuitvormige stevige witlofblaadjes door het deeg om het dan te frituren.
Nu moet je snel zijn; de gefrituurde witlofschuitjes moeten warm geserveerd worden met de koude vulling. De vulling is het kipmengsel, een kloddertje van de wasabimayonaise en daarop een flinke pluk krulpeterseli. Eventueel nog een draai uit de pepermolen erop.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lieredomdrij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top