1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. paella

paella

Door: Vierhouter

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2012

Ingrediënten 8 personen


500 gram hamlappen , in blokjes
450 gram kipfilet , in blokjes
6 eetlepels olijfolie ,
4 envelopjes saffraan ,
1,5 liter bouillon , visbouillon van tablet
2 vleestomaten ,
1 rode paprika , in reepjes
4 teentjes knoflook , gehakt
750 gram risottorijst ,
300 gram snijbonen , diepvries
16 zoutwater reuze garnalen , diepvries, ontdooid
1 eetlepel fijngehakte, verse peterselie ,
2 citroen , in partjes


Benodigdheden

Paellepan of ruime hapjespan
Neem voor 16 personen 1,5 keer de hoeveelheden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de hamlappen en kipfilet met peper en zout. Verhit in een paellapan of ruime hapjespan 2 eetleleps oli en bak de hamplappen en kipfilet in 5 minuten bruin. Verwarm intussen de bouillon met de safraan. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en sneed het vruchtvlees in blokjes.
Schep het vlees op een bord en verhit de rest van de olie in de pan. Bak de tomaat met de paprika en de knoflook 5 minuten. Voeg de hamplappen, kipfilet, rijst en snijbonen toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de paella 10 minuten zachtjes sudderen.
Leg de garnalen op de paella en laat de paella zachtjes nog 10 minuten sudderen totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar. Roer niet meer, de rijst mag aan de pan plakken, wordt socarrat genoemd. Keer de garnalen na 5 minuten.
Garneer de paella met peterselie en partjes citroen.

Bron

Recepten enzo



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vierhouter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top