Schwarzwalder Kirsch Trifle

  • Duits, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-01-2012
  • Schwarzwalder Kirsch Trifle

    Schwarzwalder Kirsch Trifle

    Schwarzwalder Kirsch Trifle

  • Schwarzwalder Kirsch Trifle

    Schwarzwalder Kirsch Trifle

    Schwarzwalder Kirsch Trifle

Heerlijk nagerecht voor meerdere personen. Het is het beste als je dit een dag tevoren klaarmaakt, zodat de smaken goed intrekken.
Voor kinderen is dit ook lekker zonder alcohol. Doe dan wat van de kersensap over de chocoladecake.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Plakjes chocoladecake
1 grote pot kersen zonder pit (720 ml)
3 eetlepels kirsch of wat kersensap
250 gram mascarpone
250 gram magere kwark
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel kaneel
Pure chocoladevlokken of geraspte pure chocolade naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote schaal

Bereidingswijze

Laat de kersen goed uitlekken. (Sap wordt niet gebruikt bij gebruik van kirsch).
Roer kwark en mascarpone goed door elkaar. Meng vanillesuiker met kaneel en roer dit door het kwark-mascarpone-mengsel.Bedek de bodem van de schaal met plakken chocoladecake.Besprenkel de cake met de kirsch. Strooi hierop chocoladevlokken of geraspte pure chocolade.
Verdeel de goed uitgelekte kersen hierover.
Dan de kwark-mascarponecrème ervoer verdelen. Bestrooi met de rest van de chocoladevlokken of geraspte chocolade.

Serveertip

Heerlijk na een etentje met meerdere personen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-03-2016

Wat leuk Monique. Je kunt natuurlijk ook kleine glaasjes hiervan maken. Net zo lekker.

moniquek1 avatar
moniquek1 13-03-2016

Neem je recept mee weer iets lekkers om te maken als me broer komt eten groetjes Monique

pwiggers avatar
pwiggers 13-03-2016

Grejo bedankt voor je leuke reactie.

grejo avatar
grejo 09-03-2016

Was overheerlijk en een succes bij chocolade liefhebbers

estherbakermans avatar
estherbakermans 03-03-2014

hallo petra ook deze heb ik gemaakt de gasten vonden hem lekker gr esther

estherbakermans avatar
estherbakermans 25-02-2014

ik ga hem donderdag ook maken perta dank je wel gr esther

adeline43 avatar
adeline43 14-01-2012

hhhmmm...volgens mij verrukkelijk, neem je recept graag mee,bedankt. Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten