1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Chocolade
  5. Chocoladecake
  6. Schwarzwalder Kirsch Trifle

Schwarzwalder Kirsch Trifle

  • Duits, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-01-2012

Ingrediënten 8 personen


Plakjes chocoladecake
1 grote pot kersen zonder pit (720 ml)
3 eetlepels kirsch of wat kersensap
250 gram mascarpone
250 gram magere kwark
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel kaneel
Pure chocoladevlokken of geraspte pure chocolade naar smaak.


Verder heb je nodig


Grote schaal


Schwarzwalder Kirsch Trifle in de maak
Schwarzwalder Kirsch Trifle in de maak
Schwarzwalder Kirsch Trifle

Zoals deze werd opgediend.

Zoals deze werd opgediend.

Heerlijk nagerecht voor meerdere personen. Het is het beste als je dit een dag tevoren klaarmaakt, zodat de smaken goed intrekken.
Voor kinderen is dit ook lekker zonder alcohol. Doe dan wat van de kersensap over de chocoladecake.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kersen goed uitlekken. (Sap wordt niet gebruikt bij gebruik van kirsch).
Roer kwark en mascarpone goed door elkaar. Meng vanillesuiker met kaneel en roer dit door het kwark-mascarpone-mengsel.Bedek de bodem van de schaal met plakken chocoladecake.Besprenkel de cake met de kirsch. Strooi hierop chocoladevlokken of geraspte pure chocolade.
Verdeel de goed uitgelekte kersen hierover.
Dan de kwark-mascarponecrème ervoer verdelen. Bestrooi met de rest van de chocoladevlokken of geraspte chocolade.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk na een etentje met meerdere personen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top