Varkenshaasoesters gegratineerd met ham-kaascrème
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-01-2012
Feestelijk gerecht en gemakkelijk te maken. Je kunt dit goed voorbereiden en vlak voor het eten plm. 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten. De varkensoesters zijn dan precies goed.
Ingrediënten 4 personen
Plm. 600 gram varkenshaaszout, peper
bloem
60 gram boter
100 gram geraspte gruyère kaas
50 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino (zelf raspen, niet uit zo`n zakje!)
100 gram goede achterham (in reepjes gesneden)
1/2 theelepel pittige mosterd
3 eetlepels cognac of sherry (eventueel witte wijn)
1 eetlepel slagroom of koffieroom
peterselie om te garneren
Benodigdheden
vuurvaste schaalVoorbereiding
Snij de varkenshaas in mooie stukken (niet te dun).
Plet ze een beetje met een mes. Bestrooi het vlees met zout, peper en wat bloem.
Verhit de boter en bak het vlees hierin aan beide zijden snel bruin.
Leg de varkensoesters naast elkaar in een vuurvaste schaal.
Meng de beide kazen en de hamreepjes door elkaar. Voeg hieraan de mosterd, drank en slagroom aan toe. Roer alles tot een romige massa. Proef even of er nog zout of peper bij moet.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg op elke oester een beetje van het ham-kaasmengsel. Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de oven.
Garneren met peterselie.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.(Maar ook allerlei groenten smaken hier goed bij)
Laatste reacties
Dank je wel Jos. Heel leuk om te horen.
Heeeerlijk !!!!!!!!!
Supermakkelijk recept om te maken, ziet er feestelijk uit en bovenal: het smaakte heerlijk! Dit kun je met een gerust hart je gasten voorschotelen! Ik heb nog plakken tomaat op de varkenshaas gelegd, daaroverheen de ham-kaas crème. Deze keer met sherry, volgende keer cognac proberen. Thanx Petra!