Varkenshaasoesters gegratineerd met ham-kaascrème

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2012
  • Varkenshaasoesters gegratineerd met ham-kaascrème

    Varkenshaasoesters gegratineerd met ham-kaascrème

    Varkenshaasoesters gegratineerd met ham-kaascrème

Feestelijk gerecht en gemakkelijk te maken. Je kunt dit goed voorbereiden en vlak voor het eten plm. 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten. De varkensoesters zijn dan precies goed.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plm. 600 gram varkenshaas
zout, peper
bloem
60 gram boter
100 gram geraspte gruyère kaas
50 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino (zelf raspen, niet uit zo`n zakje!)
100 gram goede achterham (in reepjes gesneden)
1/2 theelepel pittige mosterd
3 eetlepels cognac of sherry (eventueel witte wijn)
1 eetlepel slagroom of koffieroom
peterselie om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vuurvaste schaal

Voorbereiding

Snij de varkenshaas in mooie stukken (niet te dun).
Plet ze een beetje met een mes. Bestrooi het vlees met zout, peper en wat bloem.
Verhit de boter en bak het vlees hierin aan beide zijden snel bruin.
Leg de varkensoesters naast elkaar in een vuurvaste schaal.
Meng de beide kazen en de hamreepjes door elkaar. Voeg hieraan de mosterd, drank en slagroom aan toe. Roer alles tot een romige massa. Proef even of er nog zout of peper bij moet.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg op elke oester een beetje van het ham-kaasmengsel. Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de oven.
Garneren met peterselie.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.(Maar ook allerlei groenten smaken hier goed bij)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-06-2021

Dank je wel Jos. Heel leuk om te horen.

professoroud avatar
professoroud 17-06-2021

Heeeerlijk !!!!!!!!!

gitta_b avatar
gitta_b 15-08-2012

Supermakkelijk recept om te maken, ziet er feestelijk uit en bovenal: het smaakte heerlijk! Dit kun je met een gerust hart je gasten voorschotelen! Ik heb nog plakken tomaat op de varkenshaas gelegd, daaroverheen de ham-kaas crème. Deze keer met sherry, volgende keer cognac proberen. Thanx Petra!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten