Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

  • Turks, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

    Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

    Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

Dit is echt een aanrader! Ook erg lekker zonder de citroenyoghurt.
Wij hebben het gegeten met kip en gebakken aardappeltjes maar met een salade zou dit ook erg lekker zijn.

Voedingswaarde per persoon:

eiwit: 15 g
vet: 16 g
koolhydraten: 26 g
kcal (kj): 308 (1294)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g courgette
1 ui
zout
4 eetl. citroensap
2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries)
3 eetl. bloem
4 eieren
versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
3 dl volle yoghurt
2 eetl. honing
1 theel. citroenrasp
mespuntje cayennepeper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 305,73 kcal
Koolhydraten 28,00 g
Eiwitten 14,11 g
Vetten 14,39 g

Voorbereiding

Rasp de gewassen courgettes en de gepelde ui grof. Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met twee eetl. citroensap. Meng de munt, bloem en eieren erdoor en roer er een glad beslag van. Voeg peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat steeds één lepel van het beslag in de pan glijden. Bak de pannenkoekjes om en om, haal ze uit de pan en houd ze even warm. Meng voor de citroenyoghurt de yoghurt met honing, 2 eetl. citroensap en citroenrasp en cayennepeper. Serveer de yoghurt bij de pannenkoekjes.

Bron

http://www.hoogvliet.com/recepten/zoek-een-recept

Serveertip

Suggestie:
Voeg eens geraspte belegen kaas aan het beslag toe.

Wijnadvies:
Laat de keuze op een milde Rijnse Riesling vallen.
Of een Riesling van de Moezel. (9-11ºC).
Beide pareren de zuurgraad van de citroenyoghurt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

margo10 avatar
margo10

Doorsturen

Home Recepten