Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

Door: margo10

  • Turks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-01-2012

Ingrediënten 4 personen


700 g courgette
1 ui
zout
4 eetl. citroensap
2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries)
3 eetl. bloem
4 eieren
versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
3 dl volle yoghurt
2 eetl. honing
1 theel. citroenrasp
mespuntje cayennepeper


Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt
Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt
Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt
Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt

Dit is echt een aanrader! Ook erg lekker zonder de citroenyoghurt.
Wij hebben het gegeten met kip en gebakken aardappeltjes maar met een salade zou dit ook erg lekker zijn.

Voedingswaarde per persoon:

eiwit: 15 g
vet: 16 g
koolhydraten: 26 g
kcal (kj): 308 (1294)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de gewassen courgettes en de gepelde ui grof. Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met twee eetl. citroensap. Meng de munt, bloem en eieren erdoor en roer er een glad beslag van. Voeg peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Verhit een beetje olijfolie in een Koekenpan en laat steeds één lepel van het beslag in de pan glijden. Bak de pannenkoekjes om en om, haal ze uit de pan en houd ze even warm. Meng voor de citroenyoghurt de yoghurt met honing, 2 eetl. citroensap en citroenrasp en cayennepeper. Serveer de yoghurt bij de pannenkoekjes.

Serveertip

Suggestie:
Voeg eens geraspte belegen kaas aan het beslag toe.

Wijnadvies:
Laat de keuze op een milde Rijnse Riesling vallen.
Of een Riesling van de Moezel. (9-11ºC).
Beide pareren de zuurgraad van de citroenyoghurt.

Bron

Http://www.hoogvliet.com/recepten/zoek-een-recept



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margo10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top