1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Risotto
  5. Risotto met pompoen, shiitake en salie

Risotto met pompoen, shiitake en salie

Door: mar72

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2012

Ingrediënten 4 personen


3 el milde olijfolie
2 fijngesneden tenen knoflook
1 fijngeesneden uitje
350 gr risotto rijst
200 ml wiitte wijn
800 ml groentebouillon, warm
3 el boter
250 gr blokjes pompoenvlees, ontpit( butternut pompoen)
200 gr in reepjes gesneden shiitake
1 tak salie
Peper uit de molen
Parmezaanse kaas, naar eigen smaak!






Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een kookpan en bak de knoflook en de uisnippers en de rijst glazig.
Blus af met de witte wijn. Laat het verdampen en zet het vuur laag. Voeg steeds een soeplepel bouillon bij en blij roeren tot het helemaal is opgenomen. Voeg dan pas weer een soeplepel bouillon toe. Blijven roeren. Ga hiermee door tot de bouillon op is en de kooktijd van 30 minuten om is.
Vehit dan 2 el van de boter en bak hierin de pompoenblokjes, ong 10 minuten.
Schep de shiitake erdoor en bak die 3 minuten mee. Roer er fijngesneden salie door, peper en evt wat zout. Schep het mengsel door de risottorijst, roer nog 1 el boter erdoor en dan naar smaak de Parmezaanse kaas.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top