1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Dorade of zeebaars van de grill

Dorade of zeebaars van de grill

Door: lieredomdrij

  • Portugees,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-01-2012

Ingrediënten


Per persoon: een kleine dorade of zeebaars. 2 teentjes knoflook, basilicum, oregano, zout en olijfolie.



Hele vis, heerlijk op de bbq, maar kan ook in de oven grillen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de knoflook fijn, en doe in een kommetje de olie, knoflook en kruiden. Tijdje laten staan.
Maak de vis schoon, maar laat kop en staart eraan. Snijd de vis met een vlijmscherp mes open als een envelop, zodat de hoofdgraad aan 1 kant blijft zitten.
Smeer de vis heel vreselijk in met de olie en zorg dat met name alle knoflook op de vis achterblijft.
Gril de vis op de huidkant gaar.

Serveertip

Heerlijk met een gepofte aardappel, beetje gesmolten roomboter, citroen.

Bron

Portugal



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lieredomdrij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top