Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Door: alidada

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2012

Ingrediënten 4 personen


  • Voor De vulling
  • ± 2-3 appels (goudrenetten of jonagold).
  • ½ citroen uitgeperst.
  • Geraspte schil van ½ citroen.
  • 30 gram bruine basterdsuiker.
  • 1 afgestreken theelepel kaneel.
  • 50 gram boter.
  • Iets extra boter om de bakjes mee in te smeren.
  • Voor de kruimellaag
  • 50 gram koude roomboter.
  • 75 gram bloem.
  • 50 gram bruine suiker.
  • 50 gram havermout (geen instant havermout).
  • ± 50 gram hazelnoten.
  • Snufje zout.


Verder heb je nodig


Bakplaat bedekt met bakpapier. Kwastje. Schaal. 4 soufflé bakjes. Grote lepel, 4 stukjes aluminiumfolie om eventueel de bakjes af te dekken.

Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Apple crumble met hazelnoten in soufflbakjes

Apple crumble met hazelnoten in soufflbakjes
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Smeer de soufflbakjes in met boter.

Smeer de soufflbakjes in met boter.
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Meng bloem, boter, suiker en zout, mix met vingers tot het kruimelig is.

Meng bloem, boter, suiker en  zout, mix met vingers tot het kruimelig is.
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Voeg havermout en gehakte hazelnoten toe, schud de schaal tot alles goed vermengd is.

Voeg havermout en gehakte hazelnoten toe, schud de schaal tot alles goed vermengd is.
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Verdeel de mix goed verspreid over bakplaat en zet in de oven.

Verdeel de mix goed verspreid over bakplaat en zet in de oven.
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Haal na 5 minuten uit de oven, schud de plaat en zet weg op vuurvaste ondergrond.

Haal na  5 minuten uit de oven, schud de plaat en zet weg op vuurvaste ondergrond.
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Voeg suiker,kaneel, citroenrasp en sap toe en roer totdat appelstukjes bedekt zijn.

Voeg suiker,kaneel, citroenrasp en sap toe en roer totdat appelstukjes bedekt zijn.
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes

Verdeel de appels over vier bakjes en strooi de crumble mix er overheen.

Verdeel de appels over vier bakjes en strooi de crumble mix er overheen.

Wij vinden een crumble altijd lekker maar ik wilde nu eens iets anders en dit is het geworden. Een leuk recept om te maken met een heerlijk knapperige kruimellaag van gehakte hazelnoten, havermout en bloem.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Voorbereiding
  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC
  • Smeer de bakjes in met boter en zet ze even tot gebruik in de koelkast.
  • Hak de hazelnoten in kleine stukjes. (in plastic zak en sla met een deegroller, of hak met mes).
  • Maak je het crumble laag.
  • Meng de bloem, boter, suiker,en een snufje zout in een kom en mix met je vingers tot het kruimelig is.
  • Voeg dan de havermout en de gehakte hazelnoten toe en schud nu de schaal tot alles goed vermengd is.
  • Verdeel deze mix goed verspreid over een bakplaat die bedekt is met bakpapier en zet in de oven.
  • Haal na 5 minuten uit de oven, schud de plaat goed en zet weg op een vuurvaste ondergrond.
  • Zet dan de oven op 200 ºC graden en maak ondertussen de vulling.

Bereidingswijze

  • Vulling;
  • Schil de appels, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden en doe in een grote schaal.
  • Voeg de suiker,kaneel, citroenrasp en sap toe en roer totdat de appelstukjes bedekt zijn met de suiker en kaneel enz.
  • Verdeel de appels over 4 bakjes.
  • Strooi er de crumble mix overheen.
  • Zet in de oven voor 15- 20 minuten
  • Kijk tussendoor en als je ziet dat de crumble al wat donker wordt neem de bakplaat uit de oven en dek de bakjes af met de velletjes aluminiumfolie en zet ze terug in de oven voor de resterende tijd.
  • Haal uit de oven, laat wat afkoelen en serveer, eventueel met lobbig geslagen room.

Serveertip

Tip

Heb je teveel crumble laag gemaakt? Doe het in een diepvrieszak en vries het in.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top