Brood Low Carb

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Brood Low Carb

    Brood Low Carb

    Brood Low Carb

AANGEPAST RECEPT PER 8 april 2012. Dit recept heeft een betere consistentie en smaak!
100 gr brood = 2 gram koolhydraten, per snee - pm 0,5 gram (GI waarschijnlijk bijna nihil)


Kan ook gewoon als vloerbrood op een bakplaat gemaakt worden

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram tarwegluten
30 gram lijnzaad
200 gram amandelmeel
40 gram zonnebloem pitten
40 gram pompoenpitten
3 gram zout
10 gram gist
400 ml water(25-30°
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1981,70 kcal
Koolhydraten 33,14 g
Eiwitten 79,14 g
Vetten 160,98 g
Benodigdheden
Broodvorm of bakplaat

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten minimaal 2 minuten en
laat 45 minuten afgedekt rijzen.

Vet een bakblik in, kneed het deeg nogmaals en doe het in het blik. Laat nog eens een half uur rijzen.

Bereidingswijze

verwarm de oven 10 minuten voor op 220 gr C verlaag de temperatuur tot 180 gr.
bestrijk het deeg met water
bak het brood in c.a. 50 minuten

Serveertip

Gewoon expirimenteren met noten/zaden en of kruiden. BV gedroogde tomaatjes en It.kruiden voor een foccacia

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vincentius1 avatar
vincentius1

Doorsturen

Home Recepten