1. Home
  2. Recepten
  3. Crispy aardappelen

Crispy aardappelen

Door: javanhoof

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2012

Ingrediënten 4 personen


800 g aardappelen iets kruimig
100 g griesmeel (pak 500 g)
6 el olijfolie
1 el olijfolie met truffel (flesje 250 ml)


Verder heb je nodig


Ovenschaal ca. 25 x 35 cm, ingevet

Crispy aardappelen
Crispy aardappelen

Energie 455 kcal- Eiwit 6 g- Vet 27 g- Koolhydraten 48 g (per eenpersoonsportie)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat ze iets afkoelen.
2. Doe het griesmeel en peper en zout naar smaak in een diep bord. Meng 4 el olie door de aardappelen. Wentel ze één voor één door het griesmeel. Leg ze in de ingevette ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie. Bak in de oven in ca. 40 min. knapperig en goudbruin. Schep af en toe om en besprenkel met de olijfolie met truffel.

Bron

AllerHande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top