Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2011
  • Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

    Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

    Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

  • Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

    Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

    Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 ml kokosmelk
2 kippenbouillontabletten
1 zak geschrapte worteltjes (500 g), in plakjes
300 g kipfilet, in repen
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
8 shoarmabroodjes
1 tl gedroogde munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grilpan
staafmixer

Bereidingswijze

1. doe de kokosmelk met de bouillontabletten, 750 ml water en de wortelplakjes in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 minuten.
2. Schep in een diep bord de kipfilet met de olie, de gemalen komijn, zou en peper om. Verhit een grillpan en rooster de kiprepen in 5 minuten goudbruin en gaar.
3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 minuten op laag vuur. Rooster intussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone keukendoek.
4. Breng de soep verder op smaak met e munt, peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en schep er de gegrilde kiprepen op. Geef er de warme broodpuntje bij en eventueel partje limoen of citroen voor een fris accent.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 08-04-2015

Heerlijk dus neem ik het recept mee. Groet Ria

EvelienT01 avatar
EvelienT01 13-07-2014

Ik heb deze soep al een aantal keer gemaakt en smaakt elke keer weer heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten