Tiramisu al Limoncello
- Italiaans, Nagerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten 12 personen
750 gr mascarpone(4 pers.250 gr)500 ml. slagroom stijfgeklopt met suiker (4 p.200 gr.+2el suiker)
1,5 pot lemon curd à 350 gr. (4 p.1/2 pot)
lange vingers voor 2 à 3 lagen
1 citroen in hele dunne plakjes voor garnering
2 dl. limoncello
Bereidingswijze
Doop de lange vingers in de limoncello en bedek de bodem van de schaal. Klop de mascarpone met de lemon curd los en klop er dan de geklopte slagroom door. Bedek de laag lange vingers met een laag mascarponemengsel herhaal dan weer de lange vingers, bedek deze met de rest van de mascarpone, garneren met citroen. Je kan er zelfs drie lagen van maken naar gelang de grootte van de schaal. Ook lekker met zandkoekjes erbovenop.
Buon Appetito
Bron
anders