1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pannenkoek
  6. Pannenkoek hartig

Pannenkoek hartig

Door: theoteeuwen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-12-2011

Ingrediënten


Pannenkoekenbeslag
2 eieren
500 ml melk
250 g bloem van de molen
1 snufje zout
zonnebloemolie

Hartige pannenkoek
1 kipfilet
1 teentje knoflook
150 g spinazie
125 g feta

Tzatziki
1 komkommer
300 ml griekse yoghurt
4 takjes munt
1 teentje knoflook
zout
versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pannenkoekenbeslag
Klop de eieren los met de melk en voeg langzaam de bloem en het zout toe. Roer als laatste de olie erdoor.

Tzatziki
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng met de Griekse yoghurt.
Pluk en snijd de blaadjes munt. Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng de munt en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Hartige pannenkoek
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in de pan en bak de kip en knoflook circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg een handje spinazie toe. Schep er pannenkoekenbeslag over en bak de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om, brokkel er feta over en bak de onderkant goudbruin.
Serveer de pannenkoek met tzatziki.


Bron

24kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theoteeuwen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top