Mercimek Corbasi (Linzensoep)

  • Turks, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2011

Geserveerd als amusesoep aan 5 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kleine ui
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 aardappels (kruimig)
30 gram platte peterselie
1 blik linzen (400 gr, uitgelekt)
1 blokje groentebouillon
1 rode peper
snufje komijn (gemalen)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen, knoflook pellen en uitpersen.
Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes (1x1 cm) snijden. Rode peper grof hakken en samen met helft peterselie, komijn en olie in keukenmachine pureren.

Bereidingswijze

Ui +/- 3 minuten fruiten, daarna knoflook nog 2 minuten meefruiten. Aardappels, linzen en helft peterselie (samengebonden) met 500 ml water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet toevoegen. Zachtjes 15 minuten laten koken. Peterselie verwijderen uit soep en deze in kleine glaasjes schenken. Naar smaak lepeltje van het kruidenmengsel toevoegen.

Bron

Allerhande, jaaaaren terug. Hoeveelheden aangepast naar smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten