Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Lamsvlees met aubergines

Lamsvlees met aubergines

Door: irenelennings

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2011

Ingrediënten 4 personen


4 Ons lamsvlees in stukjes
2 Aubergines
2 Uien
Klein blikje tomatenpuree
Blik gepelde tomaten (of vers)
2 Eetlepels citroensap
Halve theelepel kaneel
1 Theelepel kurkuma
Kopje water
Peper
Zout
Olie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de aubergine in stukjes, bestrooi met zout en laat 5 à 10 minuten intrekken.
Spoel het zout er weer af en knijp het water uit de stukjes aubergine.
Bak ze in olie in een aparte pan. Kijk uit voor aanbranden.

Snij de ui fijn en fruit de uienstukjes glazig in de olie.
Doe het lamsvlees erbij en braad het aan.

Voeg de aubergine, tomatenpuree, tomaten, citroensap, kaneel, kurkuma en peper toe.
Doe er een kopje water bij.
Laat 20 minuten pruttelen.
Klaar.

Serveertip

Met rijst en een komkommer-yoghurt salade

Bron

Melting Pot van Paula Yuen Lie Sie en Iris de Ridder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irenelennings
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top