1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Stroopwafels
  6. Stroopwafel cake

Stroopwafel cake

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2011

Ingrediënten 12 personen


200 gr boter ( zacht)
4 eieren (kamertemp)
150 gr suiker
50 gr bruine basterdsuiker of vervangen door gewone suiker
2 zakjes vanillesuiker
225 gr zelfrijzendbakmeel
2 eetlepels bloem voor bestrooien cakevorm (bakmeel ook goed)
2 theelepels kaneel
1 a 2 mespunt zout
200 gr stroopwafels. (fijne stukjes hakken)


Verder heb je nodig


Mixer
staafmixer
beslagkom


Stroopwafel cake

Heerlijke stroopwafelcake.

Heerlijke stroopwafelcake.

Heerlijke stroopwafelcake.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor verwarm de oven op 170 c.
Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem (of bakmeel)
Hak de stroopwafels met bv een staafmixer in kleine stukjes.
Klop de boter met de suiker, kaneel en zout tot een romige geheel.
Klop daarna één voor één de eieren erdoor.
Voeg daarna met kleine beetjes het bakmeel er doorheen.
(Om het luchtig te houden zeker 4 minuten mixen)
Roer met een spatel of lepel de stukjes stroopwafel door het beslag.
Cakevoem vullen en gladstrijken.

Bereidingswijze

 Zet de cakevorm in het midden van
de voorverwarmde oven.
Bak de cake gaar op 170C. in plm. 70-75 minuten.
Controleer of de cake gaar is met een breipen oid.
(prik hiermee in de cake, als er geen deeg aan blijft zitten is de cake gaar)
Haal de cake uit de oven en laat deze 15 min rusten.
Daarna uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een rooster.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Boek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swien


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swien
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top