Babi Ketjap
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g hamlappen, in blokjes en op smaak gebracht met zout2 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
2 el gembersiroop
120 ml ketjap manis
15 g bruine basterdsuiker
2 e citroensap
olie voor bakken van vlees
Bereidingswijze
1. Bak vlees mooi bruin aan alle kanten.
2. Voeg uienpoeder en knoflookpoeder erbij.
3. Voeg ketjap, gembersiroop, bruine suiker en citroensap toe.
4. Voeg hierbij wat water en laat vlees met deksel op pan gaar worden.
5. Bind vocht met maïzena papje indien nodig.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Eten met rijst en sambal goreng boontjes met paprika