Babi Ketjap

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Babi Ketjap

    Babi Ketjap

    Babi Ketjap

Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g hamlappen, in blokjes en op smaak gebracht met zout
2 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
2 el gembersiroop
120 ml ketjap manis
15 g bruine basterdsuiker
2 e citroensap
olie voor bakken van vlees
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak vlees mooi bruin aan alle kanten.
2. Voeg uienpoeder en knoflookpoeder erbij.
3. Voeg ketjap, gembersiroop, bruine suiker en citroensap toe.
4. Voeg hierbij wat water en laat vlees met deksel op pan gaar worden.
5. Bind vocht met maïzena papje indien nodig.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met rijst en sambal goreng boontjes met paprika

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten