1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Kippenleverpaté

Kippenleverpaté

  • Afrikaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-12-2011

Ingrediënten


500 g kippenlevertjes
3 e ongezouten boter
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
80 ml brandewijn of cognac
1 t gedroogde tijm
250 ml slagroom (of andere room)
zout
peper
3+1/2 e ongezouten boter
takje tijm om te garneren


Kippenleverpaté
Kippenleverpaté
Kippenleverpaté
Kippenleverpaté
Kippenleverpaté
Kippenleverpaté

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smelt 3 e boter en braad de ui en knoflook erin tot zacht. (wel goed gaar maken anders word het uien smaak te dominant)
2. Bak kippenlevertjes in boter bruin, maar de binnenkant van levertjes moet nog roze zijn.
3. Voeg brandewijn en tijm erbij en bak verder voor 2 min.
4. Pureer dit mengsel in een keukenmachine.
5. Meng room, zout en peper door puree.
6. Schep puree-mengsel in een pâté bak of kleiner schaaltjes laat wel een open rand over bovenop.
7. Doen 3+1/2 e gesmolten boter over pâté en garneer met takje tijm.
8. Doen in koelkast en laat 2 uur staan voor gebruik.

Serveertip

Lekker op geroosterd stukjes stokbrood.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top