1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Vijgen-port bonbons

Vijgen-port bonbons

Door: VanKempen1

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2011

Ingrediënten 4 personen


12 gedroogde vijgen
100 ml rode port
2 eetl. gepelde pistachenoten, fijngehakt
200 g chocolade



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met port. Breng de port aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Laat de vijgen een uur in de warme port wellen. Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de gehakte pistachenootjes klaar op een ander bordje. Neem de vijgen uit de port en dep ze droog. Leg ze afgedekt een half uur in de vriezer.

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat al roerende wat afkoelen. Prik de vijgen een voor een aan een vork en haal ze door de chocolade en tip ze dan even in de nootjes. Schuif met een andere vork de bonbons van de vork op bakpapier. Laat de bonbons in de koelkast helemaal opstijven.

Serveertip

Ook lekker met gehakte amandelen of walnoten. In plaats van vijgen kunnen ook pruimen worden gebruikt.

Bron

Boodschappen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van VanKempen1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top