gemarineerd (ever)ZWIJN gebraad in rodenbach

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2011
  • gemarineerd (ever)ZWIJN gebraad in rodenbach

    Gemarineerd (ever)ZWIJN gebraad in rodenbach

    Gemarineerd (ever)ZWIJN gebraad in rodenbach

gebraad in dunne plakjes gesneden, saus, warme peertjes en kroketjes of hertoginneaardappeltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg everzwijnengebraad(wildseizoen) of varkensgebraad
700 g babypeertjes (bokaal)
400 ml wildfond (bokaal)
25 cl Rodenbach
3 eetl. aalbessengelei
2 eetl. boter
3 eetl. room
1 blaadje laurier (Topaz)
0.25 koffiel. tijm (Topaz)
3 jeneverbessen (Topaz)
peper en zout
instantsausbinder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadslee - diepe pan voor marinade

Voorbereiding

(10 min.)Schik het gebraad in een diepe schotel en giet er de helft van de wildfond en de Rodenbach bij. Voeg de laurier toe, de tijm en de jeneverbessen (plet ze tussen 2 eetlepels). Draai het vlees eens om, dek af en zet koel weg. Laat marineren tot de volgende dag. Draai tussenin het vlees nog 1 à 2 keer om.

Bereidingswijze

1. Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog. Schik het in een ovenschotel en verdeel er de boter in nootjes over.
2. Schuif in een op 250 °C voorverwarmde oven en laat 10 à 15 min. bakken.
3. Verlaag de temperatuur tot 200 °C. Giet er de biermarinade over en laat nog 35 à 45 min. braden (afhankelijk van de dikte van het gebraad). Bedruip tussendoor 1 à 2 keer met braadvocht.
4. Haal het vlees uit de schotel en kruid met peper en zout.(draai het in aluminiumfolie en laat 10 min rusten) Giet het braadvocht door een zeef in een pan, voeg de rest van de wildfond,
3 eetl. room en 1 eetl. aalbessengelei toe en laat 3 min. inkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder.
5. Doe een bodempje sap van de peertjes in een steelpan en doe er 2 eetl. aalbessengelei in. Breng aan de kook en laat er de peertjes in verwarmen op een zacht vuurtje.

Bron

COLRUYT RECEPTENBOEK

Serveertip

Haal het vlees uit de folie en snij het in dunne sneden en dien op met de saus, de warme babypeertjes en kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.
Wild: doorbakken of rose?
Haas, hinde en hert moeten nog rosé tot bijna rood zijn. Everzwijn moet beter doorbakken zijn, maar toch nog lichtjes rosé. Fazant moet goed doorbakken zijn.
Vers wild : In een aantal winkels met vers vlees in zelfbediening is tijdens het wildseizoen ook een assortiment vers wild te verkrijgen. Algemeen geldt dat de braadtijd van vers wild 1/3 korter is dan voor een diepvriesgebraad.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten