Hertenbiefstuk met kriekenjus
- 30-60 min.
Energie 365 kcal- Eiwit 29 g- Vet 18 g- Koolhydraten 15 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten 4 recipe.people
4 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur*4 el olijfolie
50 g boter
1 ui fijngesnipperd
100 g winterpeen in dunne plakjes
1 stengel bleekselderij fijngesneden
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 doosje kersen (250 g diepvries) ontdooid
1 flesje kriekbier (0.3 liter slijter)
1 tl aardappel zetmeel (pakje 200 g)
1 el kersenconfiture (pot 370 g)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en verwijder de olie.
2. Verhit 20 g boter in dezelfde pan en bak de ui, peen en bleekselderij 10 min. Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de helft van de kersen en het bier toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Meng het zetmeel met 1 el koud water en voeg al roerend toe aan de saus, met de rest van de kersen, de confiture, peper en zout.
3. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken nog 3 min. Neem de saus van het vuur en meng de rest van de boter erdoor. Serveer de biefstukken met de saus.
Bron
AllerHande