1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Custardpudding met aardbeien en frambozen

Custardpudding met aardbeien en frambozen

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-12-2011

Ingrediënten 4 personen


100 gram frambozen
100 gram aardbeien
50 gram basterdsuiker
0,5 liter volle melk
1 vanillestokje of zakje vanillesuiker
6 eierdooiers
custardpoeder
25 gram boter
evt. verse munt
evt. 1 sinaasappel
poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer, zeef, garde en huishoudfolie


Custardpudding met aardbeien en frambozen
Custardpudding met aardbeien en frambozen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de aardbeien en frambozen schoon en snijdt ze in kleine stukjes, doe ze samen in een schaal.

Bereidingswijze

Splijt het vanillestokje met een mes en doe dit, samen met de melk, in de pan. Breng de melk aan de kook en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe de eierdooiers, basterdsuiker en custardpoeder in een schaal en meng alles met een mixer door elkaar tot een luchtig geheel. Giet ondertussen de kokende melk er doorheen. Zeef daarna het mengsel en klop het met een garde tot de pudding gebonden is. Voeg als laatste de boter toe. Doe de pudding in een grote kom en dek deze af met huishoudfolie. Laat de pudding in de koelkast een paar uur afkoelen.

Serveertip

Verdeel de pudding over 4 bakjes en strooi hier de aardbeien en frambozen overheen. Eventueel afgarneren met munt en slierten sinaasappelschil. Strooi en wat poedersuiker overheen voor een extra feestelijk effect.

Bron

Vers voor u!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kaatskeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kaatskeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top