Notenroomschuimtaart

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2011
  • Notenroomschuimtaart

    Notenroomschuimtaart

    Notenroomschuimtaart

Heerlijk luchtige schuimtaart met een vulling van room, chocola en noten. Wie kan dat nou weerstaan?

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
 8 eiwitten
 275 rietsuiker
 1 liter slagroom
 100 gram witte chocolade
 100 gram bittere chocolade
 100 gram hazelnoten, geroosterd in de oven en na afkoelen fijnhakken in keukenmachine
 100 gram amandelen, geroosterd in de oven en na afkoelen fijnhakken in keukenmachine
cacaopoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 130°C.
Klop de eiwitten op, halverwege de rietsuiker langzaam toevoegen en verder stijf kloppen.
2 grote ronde cirkels scheppen op bakpapier/ovenplaat.
Bak de eiwitten ca. 10 minuten in het midden van de oven, dan de temperatuur terugschakelen naar 110°C. en nog een klein uurtje afbakken.
Ze moeten mooi droog en krokant zijn.
De gebakken eiwitten laten afkoelen en afgesloten bewaren.
Dit kan je ook een dag van te voren doen.

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Moet ruim voor serveren.
100 gram witte chocolade met 1 dl slagroom en 100 gram bittere chocolade met 1 dl slagroom separaat verwarmen in pannetjes op laag vuur en blijven roeren.
Laat de mengsels goed afkoelen (eventueel in de koelkast).
Klop 5 dl slagroom stijf (geen suiker toevoegen), doe na het stijfkloppen de ene helft bij de witte en de andere helft bij het bittere roommengsel.
Voeg bij de witte chocolade room de gehakte amandelen en bij de bittere chocolade de gehakte hazelnoten toe.
Opbouwen:
Leg een eiwitcirkel op een taartplateau of groot bord.
Strijk het witte roommengsel hierover heen, dan afdekken met het tweede eiwit en bestrijk deze met het bittere notenroommengsel.
Strijk deze mooi glad met een groot mes.
Klop de overgebleven slagroom stijf met een kleine eetlepel rietsuiker en strijk dit over de taart.
Ten slotte strooi je cacaopoeder over de taart.

Bron

ooit eens gezien in een televisieprogramma

Serveertip

Serveer kleine stukjes, want de taart is heerlijk, maar ook erg machtig. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten