Champignonsaus
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten20 gram boter of margarine
250 gram champignons, in plakjes
2 sjalotten, fijn gesneden
1 deciliter witte wijn
? liter slagroom
2 theelepels maïzena
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
50 gram boter
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Smelt de boter of margarine in een pan en fruit hierin al roerende de sjalotten en champignons.
Voeg de wijn en slagroom toe en breng al roerende aan de kook.
Laat het mengsel ca. 5 minuten zachtjes koken.
Meng de maïzena met iets koud water, zodat er een papje ontstaat.
Roer dit door het champignonmengsel tot de saus licht gebonden is.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Haal de pan van het vuur en klop er, met kleine stukjes tegelijk, de boter door.
Serveertip
Lekker op een grote Wiener Schnitsel.